Zincare-lucioasaDe ce este utilă zincarea reperelor confecționate din oţel carbon?

Oțelul carbon este un aliaj de fier cu ~0.05 – 0.10 % carbon şi alte elemente de aliaje. Datorită activităţii sale chimice, în atmosferă umedă, se transformă repede in rugină (oxid de fier hidratat). Astfel după un scurt timp reperul confecționat din oțel-carbon neprotejat se va rugini. Pentru a împiedica acest fenomen, există mai multe posibilităţi. Una dintre aceste posibilități este galvanizarea, respectiv zincarea electrolitică. În procesul de zincare electrolitică de regulă se depune un strat de zinc intre 5-12 micrometri.

În această depunere, stratul de zinc se comportă ca si un anod de sacrificiu, ceea ce inseamnă că fierul este atacat de oxigenul si umiditatea din aer si alte gaze corozive, numai dupa consumarea stratului de zinc.

În urma zincării electrolitice aplicată de specialiștii nostri, rezistența in ceață salină neutră, la rugină rosie, poate sa crească la 500 ore.

Procesul de zincare are loc pe baza unei experiențe acumulată de peste 15 ani, fiind certificat ISO 9001/14001/18001.

Serviciul tehnic al societății elaborează întotdeauna tehnologia optimă pentru clienţi în funcție de cerinţele acestora.

La ora actuală societatea Alfa Vega execută servicii de galvanizare, fiind partener pentru DACIA RENAULT, IKEA, ELECTRO SISTEM, IMARO.

 

Ce trebuie să ştiţi înainte de a ne transmite o comandă :

Dimensiunile de gabarit a reperelor ce pot fi tratate în băile de zincare :

 • – Lungime 2000mm
 • – Latime 600mm
 • – Înălțime 1000mm

Reperele se recomandă a fi confecţionate din tabla laminată la rece (sau profile din tablă laminată la rece) şi pe cat posibil fără urme de oxizi.

 

Pentru a putea întocmi oferta de preţ vă vom solicita :
 • – desenul (schiţa) piesei cu specificaţia grosimii stratului de zinc

  – aspectul suprafeţei

  – culoarea pasivării (sunt utilizaţi numai pasivanţi agreaţi in UE fără crom hexavalent)

  – în funcţie de cerinţe rezistenţa necesară la ceaţă salină neutră

  – cantitatea lunară sau anuală necesară

  Pentru informaţii suplimentare specialiştii noştri vă stau la dispoziţie.